Головна перевага вареників із сирою картоплею – не потрібно заздалегідь готувати пюре. Начинка готується з сирої картоплі, цибулі та олії.
Вареники з сирою картоплею мають одну велику перевагу – вам не потрібно заздалегідь готувати картопляне пюре. Начинка для цих вареників готується з сирої картоплі, цибулі та олії.
Рецепт приготування
Для тіста:
- 250 г борошна;
- 150 мл води;
- 2 столові ложки олії;
- 0,5 чайної ложки солі.
Для начинки:
- 250 г картоплі;
- 1 шт. цибулі;
- 50 г вершкового масла;
- мелений чорний перець;
- сіль.
1. У миску просійте борошно, в поглиблення влийте олію та сіль. Перемішайте. Додайте в миску з борошном воду. Спочатку перемішайте тісто в мисці ложкою, потім замісіть його на столі. Покладіть у пакет і залиште відпочити на 20 хвилин.
2. Для начинки почистіть картоплю та цибулю і наріжте на дрібні кубики. Посоліть, поперчіть та додайте розтоплене масло. Добре перемішайте.
3. Розділіть тісто на кілька частин, кожну частину сформуйте в ковбаску і розріжте на однакові невеликі шматочки. Розкатайте кожний шматочок у кружечок і викладіть приготовлену начинку в середину. З’єднайте щільно краї кружечка, формуючи вареник.
4. Варіть вареники у киплячій підсоленій воді, злегка перемішуючи. Як тільки вони випливуть на поверхню води, варимо їх ще 12 хвилин.
5. Готові вареники подавайте зі сметаною, соусом чи свіжою зеленню.
Поради
1. Не соліть картоплю заздалегідь, щоб уникнути утворення багато рідини.
2. Тісто має бути еластичним та гладким.
Читайте також:
Висновок
Вареники з сирою картоплею – це смачна та проста страва, яку можна приготувати в будь-який час. Головна перевага цих вареників полягає у тому, що вам не потрібно готувати пюре заздалегідь. Замість цього, ви можете використовувати сиру картоплю, цибулю та олію для начинки. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком справжніх українських вареників!
Джерело: tsn.ua