Соковитий, ароматний, легкий, трохи гострий салат чудово доповнить м’ясні та рибні страви.
Хрумкий салат із огірка, солодкого перцю та моркви, а заправка із соєвого соусу, часнику, оливкової олії та лимонного соку зробить смак страви пікантним.
Інгредієнти
- огірок свіжий – 1 шт.
- перець солодкий – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- соєвий соус – 1,5 ст. л.
- цукор – 0,5 ч. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- олія оливкова – 2 ст. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- насіння кунжуту – 2 ч. л.
- Насіння кунжуту обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
- Овочі вимийте. Моркву очистіть, а у перцю видаліть насіння. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Огірок та перець наріжте тонкою соломкою. З’єднайте всі овочі.
- Для заправки в мисці змішайте соєвий соус, цукор, чорний мелений перець, лимонний сік, оливкову олію, часник, видавлений через прес, і сіль. Перемішайте. З’єднайте з овочами, знову перемішайте.
- Викладіть у салатник і посипте обсмаженим кунжутом.
Поради:
Оливкову олію можна замінити соняшниковою.
Цитата автора:
“Соковитий, ароматний, легкий, трохи гострий салат чудово доповнить м’ясні та рибні страви.”
Висновок автора:
Цей салат з огірка, солодкого перцю та моркви з заправкою із соєвого соусу, часнику, оливкової олії та лимонного соку – ідеальне доповнення до будь-яких м’ясних або рибних страв. Його соковитий, ароматний, легкий і трохи гострий смак точно підкреслить смак вашого обіду або вечері.
Джерело: tsn.ua