Хрусткі слойки з шпинатом і сиром: простий рецепт
Щоб приготувати ці корисні хрусткі слойки, вам знадобиться упаковка листкового тіста і трохи часу. Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто любить шпинат і сир. Слойки можна їсти як гарячими, так і холодними.
Інгредієнти:
– 500 г бездріжджового листкового тіста
– 250 г твердого сиру
– 3 шт. яєць + 1 для змащування
– 100 г свіжого шпинату
– Пучок зеленої цибулі
– Чорний мелений перець
– Сіль
– Кунжут
Інструкції:
1. Розморозьте листкове тісто за кімнатної температури.
2. Вимийте шпинат і зелену цибулю, обсушіть і наріжте дрібними шматочками.
3. Варіть яйця круто протягом 10 хвилин. Охолодіть і очистіть. Наріжте на невеликі кубики.
4. Натріть твердий сир на дрібній тертці.
5. У мисці змішайте шпинат, зелену цибулю, яйця і твердий сир. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте.
6. На робочій поверхні, присипаній борошном, розкатайте тісто у прямокутний пласт товщиною 0,3-0,5 см. Наріжте на квадрати розміром 10*10 см.
7. Викладіть начинку на середину кожного квадрата і сформуйте слойку у вигляді трикутника. Притисніть краї виделкою. Змастіть жовтком і посипте кунжутом.
8. Покладіть слойки на деко, застелене пергаментом.
9. Випікайте в розігрітій духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин.
Поради:
– Шпинат можна використовувати і заморожений, але його потрібно розморозити і відтиснути воду.
Завершуючи, цей рецепт простий і смачний. Спробуйте приготувати ці хрусткі слойки з шпинатом і сиром, і вони точно стануть вашою улюбленою стравою.
“Цей рецепт – прекрасний спосіб поєднати шпинат і сир у смачну начинку для листкового тіста. Слойки вийдуть хрусткими ззовні і ніжними всередині. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком!” – автор сайту.
Джерело: tsn.ua