Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Класичний рецепт смачного вівсяного печива з вівсяних пластівців, без борошна, з додаванням банану
Рецепти

Класичний рецепт смачного вівсяного печива з вівсяних пластівців, без борошна, з додаванням банану

Як приготувати смачне вівсяне печиво

Вівсяне печиво, приготоване вдома, самостійно, має розсипчасту, м’яку та ніжну текстуру. Воно ідеально підходить як для перекусу з молоком або кефіром, так і для вечірнього чаювання.

Класичний рецепт вівсяного печива

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 250 г
  • борошно – 200 г
  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • кориця – 1 ч. л.
  • розпушувач – 1/2 чайної ложки.

Для приготування печива вівсяні пластівці краще брати дрібного помелу. Можна подрібнити їх у блендері.

Приготування класичного вівсяного печива:

  • Збийте вершкове масло з цукром в блендері до отримання пишної маси.
  • Додайте вівсяні пластівці, просіяне борошно, яйце, розпушувач і корицю. Перемішайте до отримання липкого і трохи розсипчастого тіста.
  • За необхідності, додайте ще кілька ложок розтопленого вершкового масла. Зберіть тісто в кулю.
  • Розділіть тісто на 16 частин і сформуйте кульки розміром приблизно з волоський горіх.
  • Викладіть кульки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Злегка приплюсніть кульки пальцями.
  • Випікайте печиво в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 ⁰С до золотавого кольору.

Вівсяне печиво без борошна

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці дрібного помелу – 200 г
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • олія – 100 мл
  • ванільний цукор – 10 г

Приготування вівсяного печива без борошна:

  • За допомогою віничка змішайте яйця з цукром.
  • Перебийте вівсяні пластівці до стану дрібної крихти. В окремій мисці змішайте перемелені пластівці, крохмаль, розпушувач і сіль.
  • Додайте суміш сухих інгредієнтів до яєць з цукром і ретельно перемішайте.
  • До тіста додайте ванільний цукор, олію і ще раз перемішайте.
  • Сформуйте кульки і викладіть їх на пергаментове деко. Злегка приплюсніть кульки.
  • Випікайте печиво протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Вівсяне печиво з бананом

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 300 г (1,5 склянки)
  • банани – 2 шт.
  • мед – 1,5 ст. л.
  • волоські горіхи – 1/4 скл.
  • харчова сода – 1/2 ч. л.
  • кориця – 1/2 ч. л.

Приготування вівсяного печива з бананом:

  • Розім’яте стиглі банани виделкою.
  • Додайте подрібнені вівсяні пластівці, подрібнені волоські горіхи і корицю.
  • Погасіть соду кількома краплями лимонного соку і додайте до загальної маси. Перемішайте і залиште на 20 хвилин.
  • Сформуйте кульки і викладіть їх на пергаментове деко. Найкраще це робити мокрими руками.
  • Випікайте при температурі 200 градусів протягом 15-20 хвилин до золотавого кольору і приємного аромату.

Читайте також:

Висновок автора сайту:

“Вівсяне печиво – це прекрасна ідея для смачного перекусу або вечірнього чаювання. З цими рецептами ви зможете легко приготувати розсипчасте, м’яке та ніжне печиво самостійно вдома. Спробуйте різні варіанти з борошном, без борошна та з бананом і насолоджуйтесь смаком цього чудового ласощі.”

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.