Класичний рецепт смачного вівсяного печива з вівсяних пластівців, без борошна, з додаванням банану
Як приготувати смачне вівсяне печиво
Вівсяне печиво, приготоване вдома, самостійно, має розсипчасту, м’яку та ніжну текстуру. Воно ідеально підходить як для перекусу з молоком або кефіром, так і для вечірнього чаювання.
Класичний рецепт вівсяного печива
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 250 г
- борошно – 200 г
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 100 г
- яйце – 1 шт.
- кориця – 1 ч. л.
- розпушувач – 1/2 чайної ложки.
Для приготування печива вівсяні пластівці краще брати дрібного помелу. Можна подрібнити їх у блендері.
Приготування класичного вівсяного печива:
- Збийте вершкове масло з цукром в блендері до отримання пишної маси.
- Додайте вівсяні пластівці, просіяне борошно, яйце, розпушувач і корицю. Перемішайте до отримання липкого і трохи розсипчастого тіста.
- За необхідності, додайте ще кілька ложок розтопленого вершкового масла. Зберіть тісто в кулю.
- Розділіть тісто на 16 частин і сформуйте кульки розміром приблизно з волоський горіх.
- Викладіть кульки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Злегка приплюсніть кульки пальцями.
- Випікайте печиво в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 ⁰С до золотавого кольору.
Вівсяне печиво без борошна
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці дрібного помелу – 200 г
- яйце – 2 шт.
- цукор – 100 г
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – 1/3 ч. л.
- олія – 100 мл
- ванільний цукор – 10 г
Приготування вівсяного печива без борошна:
- За допомогою віничка змішайте яйця з цукром.
- Перебийте вівсяні пластівці до стану дрібної крихти. В окремій мисці змішайте перемелені пластівці, крохмаль, розпушувач і сіль.
- Додайте суміш сухих інгредієнтів до яєць з цукром і ретельно перемішайте.
- До тіста додайте ванільний цукор, олію і ще раз перемішайте.
- Сформуйте кульки і викладіть їх на пергаментове деко. Злегка приплюсніть кульки.
- Випікайте печиво протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Вівсяне печиво з бананом
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 300 г (1,5 склянки)
- банани – 2 шт.
- мед – 1,5 ст. л.
- волоські горіхи – 1/4 скл.
- харчова сода – 1/2 ч. л.
- кориця – 1/2 ч. л.
Приготування вівсяного печива з бананом:
- Розім’яте стиглі банани виделкою.
- Додайте подрібнені вівсяні пластівці, подрібнені волоські горіхи і корицю.
- Погасіть соду кількома краплями лимонного соку і додайте до загальної маси. Перемішайте і залиште на 20 хвилин.
- Сформуйте кульки і викладіть їх на пергаментове деко. Найкраще це робити мокрими руками.
- Випікайте при температурі 200 градусів протягом 15-20 хвилин до золотавого кольору і приємного аромату.
Читайте також:
Висновок автора сайту:
“Вівсяне печиво – це прекрасна ідея для смачного перекусу або вечірнього чаювання. З цими рецептами ви зможете легко приготувати розсипчасте, м’яке та ніжне печиво самостійно вдома. Спробуйте різні варіанти з борошном, без борошна та з бананом і насолоджуйтесь смаком цього чудового ласощі.”
Джерело: tsn.ua