Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Чизкейк – класичний та сучасний
Рецепти

Чизкейк – класичний та сучасний

Чизкейк – страва європейської кухні. Це десерт з домашнього або вершкового сиру. Існує безліч варіацій: чизкейк без випічки, запіканка, тістечко суфле. Чизкейк з домашнього сиру за класичним рецептом має два шари: нижній з тіста, і верхній з суфле.

Як приготувати чизкейк 

Важливий момент у приготуванні чизкейка – це рівномірний і тривалий нагрів. Для цього чизкейк сирний або будь-який інший випікають досить довго, потім повільно охолоджують або навіть печуть на водяній бані. 

Рецепт сирного чизкейка має багато різновидів: з ваніллю, полуницею, персиками, бананами, чизкейк з малиною або чорницею. Можна приготувати чизкейк в духовці або мікрохвильовій печі, мультиварці.

Чизкейк класичний

Рецепт чизкейка містить такі складові: вершковий сир, цукор, вершки, яйця. За інгредієнтами зрозуміло, що калорійність його досить висока – 400-600 ккал у порції. Крім цього знадобиться печиво, яке використовують для основи або як замінник борошна, фрукти та інші добавки. 

Чизкейк класичний зазвичай готують з вершкового сиру. Однак наші господині все частіше вважають за краще його замінювати домашнім сиром. Для начинки потрібно з’єднати поступово: 500 г м’якого домашнього сиру та 150 г цукру збити міксером, додати 200 г густої сметани, 3 яйця та 1 ст. л. лимонної цедри. 

Простий рецепт чизкейк без випічки

Традиційно чизкейк без випічки готують в Британії. Перший шар – це товчене печиво, другий – крем-суфле. 

  • Для приготування лимонного чизкейка без випікання потрібно подрібнити печиво та змішати з розтопленим маслом. 
  • Викласти щільним шаром на дно форми та поставити у холодильник на 30 хвилин. 
  • Змішати інгредієнти та цедру двох лимонів. 
  • Приготувати желатин згідно з інструкцією та додати сік трьох лимонів.
  • Додати до сирної суміші та добре перемішати. 
  • Далі розподілити начинку по основі та поставити чизкейк у холодильник на 6-8 годин. 
  • Склад: 100 г печива, 50 г вершкового масла, 200 г вершкового сиру, 500 г домашнього сиру, 200 г цукрової пудри, 3 лимони, 20 г желатина.

Рецепти чизкейка народів світу  

Американський чизкейк Нью-Йорк дуже нагадує нашу сирну запіканку, і вважається американською національною стравою. 

Львівський торт-сирник, безумовно, також можна вважати різновидом чизкейка. Баскський чизкейк Сан Себастьян відрізняється швидким випіканням за короткий час. 

Готують його переважно з сиру Філадельфія, кукурудзяного крохмалю, вершків, яєць, цукру та лимонного соку. Рецепт чизкейк снікерс з улюбленим смаком, відповідно, зажадає наявності шоколаду та арахісу. 

Подають чизкейк з філіжанкою кави, чаю або просто так.

Source: fayni-recepty.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.