Як приготувати домашній соус із черешні
Якщо вам набрид кетчуп із супермаркету, приготуйте домашній, пряний, кисло-солодкий, в міру солоний та гострий соус із черешні. Для нього вибирайте темно-червоні, стиглі ягоди черешні. Цей соус ідеально доповнить шашлик, запечене чи смажене м’ясо, птицю, ковбаски, сосиски та макаронні вироби.
Інгредієнти:
– черешня без кісточок – 1 кг
– цукор – 150 г
– бальзамічний оцет – 20 мл
– приправа карі – 15 г
– часник – 1 зубчик
– перець червоний мелений гострий – 0,5 ч. л.
– чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
– сіль – 15 г
Інструкції:
1. Промийте черешню і видаліть кісточки. Пробийте занурювальним блендером до стану пюре.
2. Додайте в пюре цукор, приправу карі, часник, видавлений через прес, червоний перець мелений, перець чорний мелений і сіль.
3. Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи. Уварюйте 15-20 хвилин до загусання.
4. Наприкінці варіння влийте оцет, доведіть до кипіння та розлийте в чисті банки.
5. Дайте соусу перед подаванням охолонути і зберігайте в холодильнику до десяти днів.
Поради:
– У процесі варіння не забувайте знімати піну, що утворилася.
Заключна думка:
“Домашній соус із черешні – ідеальне доповнення до будь-якого м’ясного страви. Його пряний, кисло-солодкий смак з гострими нотками приємно здивує ваших гостей. Спробуйте цей соус і ви не захочете повертатися до купованого кетчупу.”
Джерело: tsn.ua