Використання часникових стрілок в кулінарії
Багато людей просто викидають часникові стрілки, не знаючи, що вони можуть бути корисним інгредієнтом для приготування смачних та легких страв, які сподобаються всій родині.
Часникові стрілки – це нерозкриті бутони квітів часнику. Городники зрізають їх, щоб покращити урожайність цибулини. Ці стрілки є їстівними, мають особливий смак та високу поживну цінність.
Інгредієнти
- Часникові стрілки – 150 г
- Яйця – 3 шт
- Твердий сир – 80 г
- Помідори – 1-2 шт
- Солодкий перець – 1 шт
- Олія – 1-3 ст. ложки
- Сіль, чорний мелений перець, кріп – за смаком
Спосіб приготування:
- Промийте часникові стрілки у воді, обріжіть насіннєві коробочки та обсушіть. Потім наріжте на смужки довжиною 4-5 см.
- Промийте помідори та перець. Розріжте перець, очистіть від насіння і наріжте тонкою соломкою. З помідорів зніміть шкірку і наріжте кубиками.
- Промийте кріп і дрібно порубайте ножем. Натріть твердий сир на терці.
- Розбийте у невелику миску яйця, додайте сіль та перець, дрібно нарізаний кріп і натертий сир.
- Розігрійте олію на сковороді, викладіть часникові стрілки і обсмажте на середньому вогні 2-3 хвилини. Потім додайте помідори і перець, посоліть. Зменшіть вогонь до мінімального, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 5 хвилин.
- Вилейте у сковороду підготовлену яєчну суміш, накрийте знову кришкою і смажте на слабкому вогні 5-7 хвилин. Потім вимкніть плиту і дайте настоятися ще 1 хвилину.
Такий оригінальний сніданок точно сподобається вашим рідним. Він не тільки смачний, а й дуже поживний, оскільки часникові стрілки містять велику кількість вітаміну С, а також вітаміни А, В1, В2, Е, РР.
Заключні слова
Не викидайте часникові стрілки – вони можуть стати чудовим інгредієнтом для вашого наступного сніданку. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком та користю цієї страви для всієї родини.
Джерело: tsn.ua