Зроблення натуральної домашньої приправи без хімії та штучних барвників, яка додасть смаку вашим стравам, є простим процесом. Фудблогерка Valeriia Veligura поділилась рецептом такої приправи зі своїми підписниками. Цей рецепт можна легко приготувати в домашніх умовах з інгредієнтів, які завжди є в холодильнику.
Інгредієнти:
– Кріп – 50 г
– Зелена цибуля – 25 г
– Сіль – 250 г
– Часник – 5 зубчиків
– Цитрусові (1/4 шкірки)
– Лимонний сік – 1 ч.л
Приготування:
1. Промийте та просушіть зелень.
2. Покладіть всі інгредієнти у блендер та ретельно змішайте.
3. Розложіть суміш на пергамент та розровняйте тонким шаром.
4. Висушіть у розігрітому до 80°C духовці протягом близько 2 годин.
5. Під час сушіння кілька разів діставайте приправу та перемішуйте її.
6. Дайте приправі охолонути та ще раз змішайте у блендері.
7. Зберігайте приправу у закритих ємностях.
Порада:
– Ви можете використовувати лайм та лимон для цієї приправи.
– Сушіть суміш без конвекції, на верхньому і нижньому режимах.
Цю приправу можна використовувати замість звичайної солі до салатів, супів, других страв і м’яса. Вона додасть смаку та аромату вашим стравам.
“Зробити натуральну домашню приправу, без хімії та штучних барвників, яка додасть смаку вашим стравам, зовсім не складно.” – Valeriia Veligura
Джерело: tsn.ua