Кабачкова ікра: смачна страва та гарнір до основного блюда
Кабачкова ікра завжди смачна, як окрема страва, так і як гарнір до основного блюда. А ще, як не взяти свіжого запашного хліба і не покласти на нього ложку домашньої ікри? Це справжня смакота.
Геній одеської кухні Савва Лібкін поділився рецептом смачної заморської ікри на своїй сторінці в Instagram. Ця вегетаріанська страва ідеально підходить для приготування у сезон кабачків.
Інгредієнти
Приготування:
- Кабачки помити та нарізати вздовж на половинки, запікати під пергаментом 15-18 хвилин при температурі 220 °C. Охолодити та нарізати дрібними кубиками.
- Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками.
- Цибулю і часник нашаткувати та пасерувати до повної готовності за низької температури, близько 15 хвилин.
- Солодкий перець запекти та очистити від шкірки. Розрізати та видалити насіння. Нарізати м’якуш кубиками.
- Гострий перець очистити від насіння і також нашаткувати.
- Додати до цибулі з часником кабачок, помідор, болгарський та гострий перець.
- Посолити та поперчити до смаку.
- Готувати на слабкому вогні, щоб все прокипіло, 10-15 хвилин без кришки.
- Охолодити та додати оливкову олію.
- Досягти солоним смаком за допомогою солі.
Поради: ікра має постояти у холодильнику принаймні 2-3 години.
Ця смачна ікра просто неможлива залишити байдужими.
Савва Лібкін: “Ця ікра – справжня смакота!”
Джерело: tsn.ua