Вишневий клафуті: французький десерт, який схожий на пудинг або запіканку
Вишневий клафуті – це французький десерт, який має схожість з пудингом або запіканкою. Цей смачний десерт можна приготувати з вишнями, молоком, борошном, яйцями та цукром. Просто викладіть вишні до форми, залийте їх рідким тістом і запікайте в духовці.
Інгредієнти:
- 500 г свіжих вишень
- 350 мл молока 3,2%
- 4 яйця
- 130 г борошна
- 1 ст. л. крохмалю
- 100 г цукру
- щіпка солі
- Промийте вишні під проточною водою і видаліть кісточки. Просушіть їх паперовим рушником, засипте крохмалом і перемішайте.
- Злегка збийте яйця з цукром і сіллю. Додайте борошно, перемішайте та влийте потроху молоко. Додайте ванільний цукор і ще раз усе добре перемішайте вінчиком (тісто вийде рідке).
- Змастіть форму вершковим маслом. Викладіть на дно вишні та залийте приготовленим тістом.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Переконайтеся, що всі інгредієнти мають кімнатну температуру.
- Використовуйте будь-який крохмаль.
- Можна використовувати заморожені вишні.
Заключні слова автора:
Вишневий клафуті – це прекрасний французький десерт, який здивує ваші смакові рецептори. Спробуйте приготувати його самі і насолоджуйтесь неперевершеним смаком!
Джерело: tsn.ua