Грецький соус: рецепт традиційного холодного соусу
Грецька кухня славиться своїми смачними холодними соусами, зокрема на основі густого грецького йогурту. Цей соус ідеально підходить для спекотного літа і може бути використаний як заправка до салатів, намазка на хліб або додаток до овочів.
На сторінці Nico Pallotta було опубліковане відео з рецептом традиційного грецького соусу, який можна використовувати як заправку до різних страв. Його приготування займає трохи більше 15 хвилин.
Інгредієнти
Приготування:
- Огірок натерти на великій тертці;
- Віджати його та покласти в глибоку тарілку;
- Додати йогурт, зелень, лимонний сік, олію, натертий часник і сіль;
- Ретельно все перемішати та поставити в холодильник на деякий час.
Поради:
- Використовуйте будь-яку свіжу зелень, таку як кріп, м’ята, петрушка або портулак;
- Сік з огірка можна використовувати як тонік для обличчя;
- Перед подачею соус можна збризнути оливковою олією.
Грецький соус чудово підходить як топінг, заправка, закуска або гарнір до овочів гриль, салатів, лаваша, оладок і фалафеля.
Заключні слова
Як каже автор сайту Nico Pallotta: “Грецький соус – це чудовий спосіб додати свіжості і смаку до будь-якої страви. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком грецької кухні!”
Джерело: tsn.ua