Як приготувати шарлотку з абрикосами
Якщо ви любите абрикоси, то приготуйте пишну, ароматну шарлотку з рум’яною скоринкою та ніжним тістом. Цей рецепт є одним з найпростіших варіантів домашньої випічки, і тісто готується дуже швидко. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:
– 1 стакан пшеничного борошна
– 3 курячих яйця
– 1 склянка цукру
– 400 г абрикосів
– 1 чайна ложка розпушувача
– вершкове масло для змащування форми
– цукрова пудра (для прикраси)
Ось як готувати шарлотку з абрикосами:
1. Промийте абрикоси під проточною водою та обсушіть їх. Розділіть на половинки і вийміть кісточки.
2. Збийте міксером яйця з цукром до отримання пишної піни. Потім додайте просіяне борошно з розпушувачем і акуратно перемішайте лопаткою до однорідності.
3. Змастіть форму вершковим маслом і вилийте тісто в неї. Втопіть половинки абрикос у тісто.
4. Випікайте шарлотку в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. Перед витягненням з духовки перевірте готовність шарлотки за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.
5. Дайте шарлотці трохи охолонути, потім перекладіть її на блюдо і посипте цукровою пудрою для прикраси.
Готову шарлотку з абрикосами можна подавати як самостійну страву або з додаванням ванільного морозива або вершків.
Поради:
– Перевірте готовність шарлотки за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.
– Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Заключні слова:
“Шарлотка з абрикосами – простий і смачний рецепт, який може стати справжньою насолодою для шанувальників абрикосів. Спробуйте його самі і насолоджуйтеся ніжним смаком цього десерту!”
Джерело: tsn.ua