Як приготувати в’ялені томати вдома, як в Італії
В’ялені помідори давно стали популярними в Україні. Їх додають до різних страв, таких як паста, піца, супи, салати і бутерброди. І навіть не потрібно купувати цей італійський делікатес у магазині, його легко приготувати вдома. Ось рецепт в’ялених томатів від Лілії Цвіт.
Як приготувати в’ялені томати в духовці чи сушарці
Інгредієнти:
– Помідори – 3 кг
– Олія оливкова – 0,5 л
– Італійські трави, паприка
– Часник – 4 зубчики
– Сіль – до смаку
Краще брати тверді сорти помідорів, такі як “сливки”.
Як приготувати в’ялені помідори:
1. Розріжте помиті помідори навпіл і видаліть серединку, де прикріплювався помідор до гілочки. Зернята не потрібно видаляти.
2. Перед сушінням обов’язково посоліть помідори. Розкладіть їх в сушарку або на пергамент у духовці при температурі не вище 100 градусів.
3. Сушіть томати приблизно 20 годин. Вони повинні бути ні пересушеними, ні недосушеними, щоб не містили вологи та м’якоті, але не були дуже твердими. Добре висушені помідори легко розламуються.
4. Розкладіть сушені помідори шарами в баночки. Для цієї кількості помідорів підійде банка об’ємом 750 мл. Банки повинні бути чистими, стерилізованими і сухими. Посипте кожен шар помідорів спеціями на свій смак, наприклад, італійськими травами та сухою паприкою.
5. Розігрійте олію і додайте порізані зубчики часнику. Спочатку олія трохи “шкварчатиме”, а коли трохи вистирже, залийте нею помідори.
6. Покладіть часник зверху на помідори і залийте олією до верху. Тепла олія розкриє аромати трав і розм’якшить помідори.
7. Закрийте баночки стерилізованими кришками. В’ялені помідори краще зберігати в прохолодному приміщенні.
“В’ялені помідори – це прекрасна добавка до багатьох страв. Їх можна легко приготувати вдома за допомогою цього рецепту. Спробуйте і насолоджуйтесь смаком Італії”, – Лілія Цвіт.
Висновок:
В’ялені томати – це смачна і корисна страва, яку можна приготувати вдома. З цим простим рецептом ви зможете насолоджуватися смаком Італії в будь-який час.
Джерело: tsn.ua