Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Рецепти смачних страв з баклажанів, які можна приготувати за пів години: поради від знаменитого кухаря
Рецепти

Рецепти смачних страв з баклажанів, які можна приготувати за пів години: поради від знаменитого кухаря

Як приготувати баклажани за 30 хвилин: перевірені рецепти

Баклажан – це м’ясистий і смачний овоч, який користується великою популярністю серед українських господинь. Його можна смажити, запікати, тушкувати, консервувати і багато іншого. Баклажан може бути ніжним, гострим або хрустким – все залежить від вашого смаку. Крім того, баклажан є дуже корисним овочем.

Євген Клопотенко ділиться рецептами страв з баклажанів, які можна приготувати менше ніж за 30 хвилин.

Крем-суп з баклажанів

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • баклажани – 2 середніх
  • часник – 2 зубчики
  • оливкова олія – 2 ст. л (4 ст. л для смаження овочів)
  • вода – 1 л
  • вершки (15-20%) – 100 мл
  • духмяний перець – 2 горошини
  • лавровий лист – 1 шт.
  • сіль і перець до смаку

Приготування:

  1. Цибулю та моркву очистіть, наріжте кубиками і посмажте на оливковій олії приблизно 4 хвилини. Розчавіть часник і додайте його до овочів. Продовжуйте смажити до появи часникового аромату.
  2. В сотейник влейте літр води, додайте дві горошини духмяного перцю і один лавровий лист. Варіть бульйон приблизно 15 хвилин, додавши сіль до смаку.
  3. Паралельно візьміть два баклажани, помийте, розріжте навпіл і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Полийте 2 ст. л оливкової олії та поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Виберіть м’якуш запечених баклажанів ложкою і перекладіть у бульйон.
  4. З бульйону вийміть лавровий лист і духмяний перець. Всі інгредієнти перебийте блендером.
  5. Додайте 100 мл вершків і сіль з перцем до смаку, прогрійте крем-суп ще 3 хвилини.

Салат з баклажанами, телятиною та кіноа

Інгредієнти:

  • кіноа – 200 г
  • теляча вирізка – 150 г
  • баклажани – 2 невеличких
  • томати – 2 шт.
  • гілочки м’яти – 3 шт.
  • оливкова олія – 2 ст. л
  • біла цибуля – 1 шт.
  • сіль і перець до смаку

Приготування:

  1. Відваріть кіноа у підсоленій воді, потім промийте в ситі та дайте воді стекти.
  2. Паралельно помийте і поріжте на кружечки баклажани товщиною 5 мм, обсмажте з двох боків.
  3. Телячу вирізку поріжте тонко та обсмажте до готовності.
  4. Поріжте дрібно цибулю і кубиками – томати. У мисці змішайте кіноа, порізану цибулю, томати, обсмажені баклажани та телятину. Додайте подрібнене листя м’яти, посоліть і поперчіть до смаку. Заправте салат оливковою олією і перемішайте.

Запечені баклажани з гострим соусом

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 невеликих
  • часник – 3 зубчики
  • корінь імбиру – 3 см
  • оливкова олія – 2 ст. л

Для соусу:

  • пластівці каєнського перцю – четвертина ч. л
  • приправа зіри – 1 ч. л
  • мед – 4 ст. л
  • сік одного лимона
  • вода – 150 мл
  • оливкова олія – 1 ст. л
  • сіль до смаку

Приготування:

  1. Баклажани помийте, висушіть паперовим рушником і розріжте навпіл. Помістіть баклажани у форму для запікання, полийте 2 ст. л оливкової олії. Поставте баклажани на 15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
  2. Щоб приготувати соус, розігрійте на сковороді столову ложку оливкової олії, додайте 3 вичавлених зубчики часнику та обсмажте буквально 10 секунд.
  3. Натріть корінь імбиру, вичавіть туди сік одного лимона, додавши пластівці каєнського перцю, приправу зіри та мед. До соусу влийте 150 мл води та готуйте приблизно 10 хвилин.
  4. Коли соус почне густіти, зніміть його із вогню, залийте ним баклажани, закрийте їх фольгою та знову поставте запікати 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Висновок:

Баклажани – це універсальний овоч, з якого можна готувати багато смачних страв. Ви можете приготувати крем-суп з баклажанів, салат з баклажанами, телятиною та кіноа, або запечені баклажани з гострим соусом. Вибирайте рецепт, який вам найбільше сподобався, і насолоджуйтесь смаком цього чудового овоча!

Цитата автора сайту:

“Баклажани – це смачний і корисний овоч, з якого можна приготувати багато різних страв. Спробуйте наші перевірені рецепти і насолоджуйтесь смаком!”

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.