Рецепти смачних страв з баклажанів, які можна приготувати за пів години: поради від знаменитого кухаря
Як приготувати баклажани за 30 хвилин: перевірені рецепти
Баклажан – це м’ясистий і смачний овоч, який користується великою популярністю серед українських господинь. Його можна смажити, запікати, тушкувати, консервувати і багато іншого. Баклажан може бути ніжним, гострим або хрустким – все залежить від вашого смаку. Крім того, баклажан є дуже корисним овочем.
Євген Клопотенко ділиться рецептами страв з баклажанів, які можна приготувати менше ніж за 30 хвилин.
Крем-суп з баклажанів
Інгредієнти:
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- баклажани – 2 середніх
- часник – 2 зубчики
- оливкова олія – 2 ст. л (4 ст. л для смаження овочів)
- вода – 1 л
- вершки (15-20%) – 100 мл
- духмяний перець – 2 горошини
- лавровий лист – 1 шт.
- сіль і перець до смаку
Приготування:
- Цибулю та моркву очистіть, наріжте кубиками і посмажте на оливковій олії приблизно 4 хвилини. Розчавіть часник і додайте його до овочів. Продовжуйте смажити до появи часникового аромату.
- В сотейник влейте літр води, додайте дві горошини духмяного перцю і один лавровий лист. Варіть бульйон приблизно 15 хвилин, додавши сіль до смаку.
- Паралельно візьміть два баклажани, помийте, розріжте навпіл і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Полийте 2 ст. л оливкової олії та поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Виберіть м’якуш запечених баклажанів ложкою і перекладіть у бульйон.
- З бульйону вийміть лавровий лист і духмяний перець. Всі інгредієнти перебийте блендером.
- Додайте 100 мл вершків і сіль з перцем до смаку, прогрійте крем-суп ще 3 хвилини.
Салат з баклажанами, телятиною та кіноа
Інгредієнти:
- кіноа – 200 г
- теляча вирізка – 150 г
- баклажани – 2 невеличких
- томати – 2 шт.
- гілочки м’яти – 3 шт.
- оливкова олія – 2 ст. л
- біла цибуля – 1 шт.
- сіль і перець до смаку
Приготування:
- Відваріть кіноа у підсоленій воді, потім промийте в ситі та дайте воді стекти.
- Паралельно помийте і поріжте на кружечки баклажани товщиною 5 мм, обсмажте з двох боків.
- Телячу вирізку поріжте тонко та обсмажте до готовності.
- Поріжте дрібно цибулю і кубиками – томати. У мисці змішайте кіноа, порізану цибулю, томати, обсмажені баклажани та телятину. Додайте подрібнене листя м’яти, посоліть і поперчіть до смаку. Заправте салат оливковою олією і перемішайте.
Запечені баклажани з гострим соусом
Інгредієнти:
- баклажани – 3 невеликих
- часник – 3 зубчики
- корінь імбиру – 3 см
- оливкова олія – 2 ст. л
Для соусу:
- пластівці каєнського перцю – четвертина ч. л
- приправа зіри – 1 ч. л
- мед – 4 ст. л
- сік одного лимона
- вода – 150 мл
- оливкова олія – 1 ст. л
- сіль до смаку
Приготування:
- Баклажани помийте, висушіть паперовим рушником і розріжте навпіл. Помістіть баклажани у форму для запікання, полийте 2 ст. л оливкової олії. Поставте баклажани на 15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
- Щоб приготувати соус, розігрійте на сковороді столову ложку оливкової олії, додайте 3 вичавлених зубчики часнику та обсмажте буквально 10 секунд.
- Натріть корінь імбиру, вичавіть туди сік одного лимона, додавши пластівці каєнського перцю, приправу зіри та мед. До соусу влийте 150 мл води та готуйте приблизно 10 хвилин.
- Коли соус почне густіти, зніміть його із вогню, залийте ним баклажани, закрийте їх фольгою та знову поставте запікати 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Висновок:
Баклажани – це універсальний овоч, з якого можна готувати багато смачних страв. Ви можете приготувати крем-суп з баклажанів, салат з баклажанами, телятиною та кіноа, або запечені баклажани з гострим соусом. Вибирайте рецепт, який вам найбільше сподобався, і насолоджуйтесь смаком цього чудового овоча!
Цитата автора сайту:
“Баклажани – це смачний і корисний овоч, з якого можна приготувати багато різних страв. Спробуйте наші перевірені рецепти і насолоджуйтесь смаком!”
Джерело: tsn.ua