Картопляні ньокі: італійська естетика в кожному шматочку
На сторінці AL Dante Channel показали, як приготувати смачні та ароматні картопляні ньокі до вашої вечері.
Інгредієнти
– Картопля: 1 кг
– Борошно: 2 склянки
– Яйця (жовтки): 2 шт.
– Часник
– Вершкове масло: 100 г
– Шавлія: 10-12 свіжих листків
– Сіль
– Чорний перець
– Пармезан (тертий)
Приготування:
1. Приготуйте картоплю:
– Розігрійте духовку до 200°C, збризніть картоплю оливковою олією та посоліть;
– Запікайте до готовності, приблизно 1 годину;
– Дайте трохи охолонути, потім очистьте і подавіть.
2. Тісто:
– Посипте картоплю борошном і додайте дрібку солі;
– Зробіть поглиблення у центрі та додайте яйця;
– Обережно перемішайте руками, щоб вийшло м’яке тісто.
3. Формуйте ньокі:
– Викладіть тісто на присипану борошном поверхню;
– Розділіть його на 4 частини та розкачайте кожну частину в довгу ковбаску товщиною приблизно 1,3 см.
– Поріжте ковбаску на шматки розміром 2,5 см.
4. Приготуйте ньокі:
– Доведіть до кипіння велику каструлю підсоленої води та закиньте в неї ньокі.
– Коли вони спливуть на поверхню, десь через 2-3 хвилини дістаньте їх шумівкою.
5. Приготуйте соус:
– У великій пательні розтопіть масло на середньому вогні;
– Додайте ньокі та підсмажте їх до золотисто-коричневого кольору;
– Додайте шавлію і смажте до хрусткої скоринки;
– Додайте сіль та перець.
Подавати ньокі треба гарячими з пармезаном.
Це дуже смачна, поживна та ароматна страва, від якої ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення.
“Картопляні ньокі дещо нагадують ліниві вареники, проте мають свою особисту італійську естетику.” – AL Dante Channel
Джерело: tsn.ua