Як приготувати смажені баклажани
Баклажан відомий не лише завдяки своєму цікавому смаку, а й багатьма корисними властивостями. Завдяки наявності великої кількості вітамінів та мінералів баклажани сприяють зміцненню серцево-судинної системи, покращенню обміну речовин та роботи шлунково-кишкового тракту.
Страви з баклажанів готують у багатьох кухнях світу. Вони можуть бути гострими, пряними, кисло-солодкими або мати ніжний смак. Закуски із баклажанів підходять як для повсякденного меню, так і для святкового столу, їх можна подавати холодними або гарячими, як самостійну страву або як гарнір.
Розповідаємо, як дуже смачно посмажити баклажани
Інгредієнти:
- Баклажани – 800 г
- Яйця – 1 шт.
- Сметана 20% — 2 ст.л
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Цукор — 1 чайна ложка
- Куркума — пів чайної ложки
- Петрушка — кілька гілочок
- Сіль — пів чайної ложки
Приготування баклажанної закуски
- Очищаємо баклажани, нарізаємо їх великими кубиками. Солимо баклажани у глибокій місткості, залишаємо на 15 хвилин.
- Відтискаємо баклажани від вологи, просушуємо паперовим рушником, додаємо збите яйце та залишаємо на 10 хвилин.
- В олії обсмажуємо баклажани на середньому вогні до золотистого кольору, потім всипаємо куркуму та улюблені приправи.
- Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо в олії, додаємо сіль і цукор. Додаємо до баклажанів цибулю, перемішуємо.
- Викладаємо до баклажанів сметану і під кришкою на повільному вогні тушимо 3-5 хвилини.
- Шинкуємо петрушку, пропускаємо до неї зубчики часнику через прес і суміш додаємо в баклажани.
- Вимикаємо плиту і під кришкою даємо баклажанам просочитися часником та зеленню.
Висновок:
Смажені баклажани – це смачна та корисна страва, яку можна готувати як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Вони мають багато вітамінів та мінералів, які корисні для здоров’я. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком баклажанів!
“Смажені баклажани – смакова насолода для всієї родини!”
Джерело: tsn.ua