Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Контроль у Вінниці: вимога відкритості укриттів під час сигналу «Повітряна тривога»
Повітряна Тривога Вінниця

Контроль у Вінниці: вимога відкритості укриттів під час сигналу «Повітряна тривога»

Забезпечення доступу до тимчасових сховищ у разі загрози з неба

У нашій громаді працюють робочі групи, які моніторять ситуацію по місту та реагують на звернення мешканців, щоб забезпечити цілодобовий доступ до тимчасових сховищ під час загрози з неба. У складі цих груп працюють правоохоронці, надзвичайники, інспектори КП «Муніципальна варта» та представники відділу контролю апарату міської ради та її виконкому.

Перевірка приміщень для тимчасового перебування населення

Нещодавно була проведена чергова контрольна перевірка приміщень для тимчасового перебування під час повітряних тривог. Разом із відділом по розвитку ОСББ було перевірено 111 місць, обладнаних системами дистанційного відкриття. За результатами перевірок було отримано доступ до 80 підвальних приміщень, що становить 72% від загальної кількості перевірених місць. Проте, були випадки, коли вхід до підвальних приміщень був зачинений додатковими дверима або решітками з механічними замками. Під час моніторингу було виявлено 11 таких адрес.

Проблеми з доступом та мобільним зв’язком

На момент перевірок було зафіксовано відсутність доступу до 31 об’єкту, що становить 28% від загальної кількості перевірених місць. Крім того, було виявлено відсутність мобільного зв’язку або інтернету за півтора десятками адрес. Це створює проблеми у випадку вимкнення світла та потребує уваги.

Забезпечення безпеки та доступу до укриттів

У разі вимкнення світла мешканцям нагадують про можливість звертатись до Вінницького інформаційного центру, де фахівці заряджають та замінюють акумулятори. Вінницький міський голова нагадав балансоутримувачам та відповідальним за стан укриттів про необхідність тримати їх у належному стані та відчиненими до відбою тривоги.

Важливість доступу до укриттів

Кожна повітряна тривога є потенційною небезпекою для мешканців нашої громади. Тому вчасний доступ до укриттів є пріоритетним питанням та забезпечує безпеку для життя. За кошти міського бюджету була реалізована програма встановлення дверей з автоматичним відкриттям замків. Таким чином, до них повинен бути доступ у всіх найпростіших укриттях. За це несуть відповідальність балансоутримувачі.

Необхідність встановлення доводчиків на дверях

Під час інспектування було виявлено, що не всі двері в підвальних приміщеннях мають доводчики. З 80 доступних приміщень, лише половина обладнана доводчиками. Тому жителям будинків нагадують про необхідність їх встановлення найближчим часом. Такі перевірки проводяться регулярно.

Забезпечення доступу до укриттів

У випадку, якщо після оголошення повітряної тривоги укриття буде зачинене, робоча група виїжджатиме за цією адресою. Якщо інформація підтвердиться, будуть залучені правоохоронці для фіксації правопорушення та подальшого притягнення до відповідальності.

Вінницька громада наголошує на важливості забезпечення доступу до тимчасових сховищ під час загрози з неба. Це питання безпеки для кожного мешканця. Регулярні перевірки та встановлення необхідного обладнання є пріоритетними завданнями. У разі виникнення проблем, мешканці можуть звертатись до Вінницького інформаційного центру для отримання допомоги.

Висновок автора сайту

Забезпечення доступу до тимчасових сховищ під час загрози з неба є важливим завданням для нашої громади. Робочі групи виконують свої обов’язки та забезпечують безпеку мешканців. Проте, є проблеми, які потребують уваги та вирішення. Регулярні перевірки та встановлення необхідного обладнання є кроком у напрямку забезпечення безпеки для всіх.

Джерело: vitatv.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.