Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Рецепт бабагануша: як приготувати смачну страву з баклажанів
Рецепти

Рецепт бабагануша: як приготувати смачну страву з баклажанів

Бабагануш: традиційна закуска східної кухні

Бабагануш – смачна закуска з баклажанів

Бабагануш – це традиційна закуска східної кухні, яка приготовляється з баклажанів. Ця страва є паштетом з баклажанів, до якого додають пасту тахіні, часник, паприку, лимонний сік, оливкову олію та зелень. Бабагануш подається охолодженим зі свіжим лавашем, коржами піта або крекерами.

Інгредієнти

баклажани
2 шт.
часник
2 зубчики
паста тахіні
2 ст. л.
паприка копчена
1 ч. л.
лимонний сік
1 ст. л.
оливкова олія
3 ст. л.
перець чорний мелений
зелень петрушки, кропу, кінзи
сіль
  1. Баклажани вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наколіть зубочисткою по всій поверхні, змастіть оливковою олією і викладіть на деко.
  2. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 220 градусів 25-30 хвилин (добре, якщо баклажани місцями підгорять). Накрийте баклажани фольгою і залиште до остигання. Потім ложкою виберіть їхню м’якоть у миску.
  3. Зелень подрібніть.
  4. До баклажанів додайте часник, видавлений через прес, пасту тахіні, паприку, лимонний сік, оливкову олію, перець чорний мелений і сіль. Подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності. Викладіть бабагануш на блюдо і посипте зеленню.

Поради:

  • Зелень використовуйте на свій смак.
  • Оливкову олію можна замінити на соняшникову.

Заключні слова

Бабагануш – це смачна та ароматна закуска, яка стане чудовим доповненням до вашого столу. Спробуйте цю страву з баклажанів і насолоджуйтесь її неповторним смаком!

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.