Домашній квас: рецепт від фудблогерки Юлії Сенич
Фудблогерка Юлія Сенич поділилася з підписниками своїм рецептом домашнього квасу, який готує її родина вже багато років.
Приготування:
- Темний хліб запікайте у духовці при температурі 200 °C протягом 20 хвилин.
- Для отримання бурштинового кольору насипте цукор до сотейника та варіть до карамелізації. Потім обережно додайте воду і зніміть з вогню.
- В трилітрову банку покладіть хліб, родзинки, цукор і дріжджі. Залийте карамельним сиропом і кип’ятковою водою.
- Залиште на одну добу в теплому місці, накривши квас гумовою рукавицею або марлею.
- Готовий квас процідіть через сито або марлю і налейте в пляшки, залишивши 4-5 см від країв. Потім поставте в холодильник для охолодження.
Смачного!
Цей домашній квас має насичений смак і може стати чудовим доповненням до ваших страв. Насолоджуйтеся рецептом, перевіреним роками.
Юлія Сенич
Читайте також:
Джерело: tsn.ua