Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Карта бойових дій на 09 квітня 2024 – ситуація на фронті
Карта Бойових Дій

Карта бойових дій на 09 квітня 2024 – ситуація на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень, ворог завдав чотири ракетних та 97 авіаційних ударів, здійснив 92 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Карта бойових дій в Україні на 9 квітня 2024

Ситуація в Україні на 9 квітня 2024

На Лиманському напрямку наші воїни відбили одну атаку противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 14 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка, Ступочки Донецької області.

Зараз дивляться

На Авдіївському напрямку відбито шість атак у районі населених пунктів Бердичі, Уманське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка. Ворог 26 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував позиції наших захисників у районі населеного пункту Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом минулої доби окупанти здійснили шість безуспішних атак позицій наших військ.

Втрати РФ у війні на 9 квітня 2024

  • особового складу ‒ близько 449250 (+850) осіб,
  • танків ‒ 7110 (+23) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 13620 (+45) од,
  • артилерійських систем – 11386 (+30) од,
  • РСЗВ – 1039 од,
  • засобів ППО ‒ 753 (+2) од,
  • літаків – 347 од,
  • гелікоптерів – 325 од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 9033 (+37) од,
  • крилатих ракет ‒ 2065 од,
  • кораблів /катерів ‒ 26 од,
  • підводних човнів – 1 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 15181 (+71) од,
  • спеціальна техніка ‒ 1868 (+1) од.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 776-ту добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Генштаб ЗСУ, ISW

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Протягом минулої доби було зареєстровано інтенсивні бойові дії на різних напрямках конфлікту в Україні. Ворог наніс чимало ударів з повітря і здійснив обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах. Зазвичай таке інтенсивне наступництво свідчить про збільшений актив ворога і може бути ознакою приближення масштабної наступальної операції.

Згідно з генеральним штабом ЗСУ, бойові дії були особливо напруженими на Лиманському та Бахмутському напрямках, де наші війська успішно відбили численні атаки противника.

На Авдіївському напрямку також було зареєстровано інтенсивні бойові дії, але сили оборони змогли відбити атаки ворога.

На Новопавлівському напрямку було зафіксовано 26 спроб прориву оборони наших військ, що свідчить про те, що противник намагається активно продовжувати агресію та отримати перевагу на цьому напрямку.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував наші позиції, зокрема в одному районі Донецької області та в північно-західній частині Запорізької області. Це може вказувати на намагання ворога розширити свої зони впливу та контролю.

На Херсонському напрямку окупанти вчинили шість безуспішних атак, що свідчить про стабільність оборони наших військ та їх високу бойову готовність.

З військового огляду РФ вбудованого в цей блок вбачаємо, що у них продовжуються значні втрати людського та матеріального складу. Ці дані, проте, слід розглядати з обережністю, оскільки вони надходять від сторони противника, і війська РФ можуть використовувати різні методи маніпуляції даними про свої втрати.

Загальна картина конфлікту в Україні залишається напруженою і може швидко змінитися. За останні дні відбулося зсилення бойових дій, що вказує на те, що сторони конфлікту наближаються до критичної точки. Необхідно подальше спостереження та аналіз ситуації для з’ясування подальших можливих розвитків конфлікту.

Джерело: fakty.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.