Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Карта бойових дій в Україні станом на 14 квітня | Chas.News
Карта Бойових Дій

Карта бойових дій в Україні станом на 14 квітня | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 76 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав ракетного та 109 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з РСЗВ.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 9 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 6 разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив 3 безуспішних атаки позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

Протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, 2 наземних станціях управління БпЛА та ЗРК противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу та  2 засобах протиповітряної оборони противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 4—10 квітня

Протягом минулої доби в Україні відбулося 76 бойових зіткнень, у тому числі ракетних та авіаційних ударів, а також обстрілів з РСЗВ. Ці дані були опубліковані Генштабом ЗСУ. Такі активні бойові дії свідчать про те, що конфлікт на сході України не зменшується, а навпаки, тенденція до зростання насильства може продовжитися.

Для того, щоб отримати більш детальну картину подій, можна проконтролювати зміни на лінії фронту за допомогою онлайн-карти Deep State. Ця карта показує зміни територіального стану на тлі конфлікту в Україні, де синім кольором позначаються нової звільнені території, зеленим – раніше звільнені, червоним – окуповані, а рожевим – території, що потребують уточнення. За допомогою цієї карти можна відслідковувати рухи військ та оцінити масштаби конфлікту.

Оглядаючи ситуацію на окремих напрямках, можна зробити висновки про активність ворожих сил у певних регіонах. На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною, без значних змін. Однак, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає свою військову присутність у прикордонних районах та зміцнює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону. Це може свідчити про збільшення напруженості в цих районах.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник не здійснював наступальних дій. Це може означати, що українські війська змогли контролювати ситуацію на цих напрямках та відбити будь-які можливі атаки.

Однак, на Бахмутському напрямку противник продовжує активні дії, направлені на атаки на населені пункти. Українські військовослужбовці змогли відбити 36 атак за останню добу. Це свідчить про те, що ситуація на цьому напрямку залишається напруженою.

Також варто відзначити активну оборонну позицію на Авдіївському напрямку, де було відбито 9 атак на населені пункти. Українські військовослужбовці продовжують стояти міцно та завдають удари ворожим силам, що свідчить про те, що вони мають впевненість у собі та готовність до захисту.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від свого наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За останню добу було здійснено 3 атаки, але українські військовослужбовці змогли їх відбити. Це свідчить про наступну спробу ворога прорвати оборону.

Українська авіація також продовжує активні дії. За останню добу було завдано удари по 11 районах зосередження ворожих військ, озброєння та техніки, а також по пунктам управління та іншим об’єктам. Це свідчить про важливу роль авіації в нашій стратегії.

Протягом останніх декількох днів, українські військовослужбовці продовжують завдавати значних втрат окупаційним військам. Це вказує на те, що вони здатні не тільки стримувати ворожі сили, але й завдавати їм значних втрат.

Уривки з пропагандистських новин можуть передавати спотворену картину подій. Тому, щоб отримати достовірну інформацію, краще користуватися відповідними джерелами, які надійно звітуватимуть про ситуацію на фронті.

Підсумовуючи, конфлікт на сході України продовжує набирати оберти, і кінцевий результат все ще невідомий. Активні дії ворожих сил на деяких напрямках та реагування української армії свідчать про напруженість ситуації та готовність обох сторін здійснювати подальші воєнні дії. Однак, українські сили продовжують виявляти наступні дії та завдавати значні втрат ворожим силам. Наступні дні та тижні будуть визначальними для подальшого розвитку конфлікту.

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.