Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Карта бойових дій в Україні станом на 5 квітня 2024 року | Chas.News
Карта Бойових Дій

Карта бойових дій в Україні станом на 5 квітня 2024 року | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 65 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки противника в районі населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 30 атак в районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янка Луганської області; Спірне, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 2 атаки в районах населених пунктів Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка та Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку протягом минулої доби ворог, за підтримки авіації, здійснив 4 невдалі спроби атакувати позиції наших військ в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив 5 безуспішних атак позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та двох зенітно-ракетних комплексах противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Удар по шикуваню128 бригади: росіяни могли навести ракету завдяки зламу пристрою

Розвиток ситуації на передовій

Протягом минулої доби відбулося 65 бойових зіткнень, що свідчить про активні бойові дії на лінії фронту. За даними Генштабу ЗСУ, ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається без суттєвих змін. Однак, визначені певні тенденції і зміни на інших напрямках, які потребують уваги та аналізу.

Сіверський і Слобожанський напрямки

Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах на Сіверському та Слобожанському напрямках. Це свідчить про його намір утримувати контроль над цими територіями і перешкоджати перекиданню українських військових на загрозливі напрямки. Також ворог нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Ці дії свідчать про його намір суттєво ускладнити дії українських військ і створити штучні перешкоди для їх просування на зазначені напрямки.

Куп’янський напрямок

На Куп’янському напрямку ворог не проводив наступальних (штурмових) дій протягом минулої доби. Це може свідчити про його стратегічне планування дій та вагітність відносно цього напрямку. Але слід відзначити, що така спокійна ситуація може бути тимчасовою, і ворог може осучаснити свої дії в найближчому майбутньому.

Лиманський напрямок

В районі населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області намір противника прорвати оборону наших військ був відбитий. Наші воїни відбили 4 атаки і довели ефективність своєї оборонної стратегії. Однак, слід бути готовими до того, що ворог може продовжити намагатися прорвати оборону на цьому напрямку і змінити свої тактики для досягнення своїх цілей.

Бахмутський напрямок

Бахмутський напрямок був серед найбільш активних у минулу добу. Наші воїни відбили 30 атак у районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янка Луганської області; Спірне, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Це свідчить про агресивну політику противника на даному напрямку та його намір покращити тактичне положення шляхом наступальних дій та залучення авіації. Нашим воїнам вдалося успішно відбити атаки, але слід очікувати, що ворог не здасться і продовжить спрямовувати свою активність на Бахмутський напрямок.

Авдіївський напрямок

На Авдіївському напрямку також були проведені атаки противника у районах населених пунктів Первомайське та Невельське Донецької області. Ворог намагався вибити наші підрозділи з займаних рубежів. Однак, нашим воїнам вдалося відбити ці атаки. Це свідчить про активність противника на даному напрямку і його намір відновити контроль над деякими територіями.

Новопавлівський напрямок

Програми оборони на Новопавлівському напрямку намагаються стримувати противника у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка та Урожайне. Ворог, підтримуючи свої дії авіацією, намагається прорвати оборону наших військ. Активна діяльність противника на цьому напрямку свідчить про його намір домінувати в цьому регіоні та намагатися зайняти якомога більше територій.

Оріхівський напрямок

Протягом минулої доби ворог здійснив 4 невдалі спроби атакувати позиції наших військ в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області. Використання авіації ворогом свідчить про його намір активізувати дії на даному напрямку. Противник може бути зацікавлений в контролі над цими територіями у зв’язку з їх стратегічним значенням.

Херсонський напрямок

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра на Херсонському напрямку. За минулу добу було здійснено 5 безуспішних атак противника позицій наших військ. Це свідчить про намагання ворога здійснювати наступальні дії та займати ключові позиції в цьому регіоні. Нашим воїнам вдається відбити ці атаки, але слід очікувати подальшу активність противника на даному напрямку.

Результати наших дій

Незважаючи на активну діяльність противника, українські військові продовжують активні дії та завдають значних втрат окупаційним військам. Протягом минулої доби авіація Сил оборони здійснила удари по семи районах зосередження особового складу, озброєння і техніки противника. Це свідчить про те, що українська сторона має власні стратегічні плани і настроєна на ефективне боротьбу з окупаційними силами. За допомогою тактичних прийомів та тренованості наші військові можуть досягати успіху в боротьбі з противником і відстоювати свої позиції на передовій.

Загалом, незважаючи на активні атаки противника та його зусилля здобути перевагу, українські військові продовжують завдавати втрат противнику та зберігати свою оборонну позицію. Аналіз ситуації на різних напрямках свідчить про те, що конфлікт на Сході України буде продовжуватися, і виникають нові виклики для українських військових. Це вимагає стратегічного планування і готовності до можливих змін. Українська а

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.