Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Понад сотні бойових зіткнень, росіяни тиснуть на Сході: огляд карти бойових дій 4 травня
Карта Бойових Дій

Понад сотні бойових зіткнень, росіяни тиснуть на Сході: огляд карти бойових дій 4 травня

Варто зазначити, що Росія також намагається вибити українських захисників і на лівобережжі Херсонщини та на Запорізькому напрямку. Однак наступ ворога там не такий інтенсивний.

Дивіться також Харків атакували “Шахедами”, масштаби обстрілу: хронологія 801 дня війни

Яка ситуація на фронті 4 травня

Протягом минулої доби на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найбільші бої точилися на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Росія продовжує обстрілювати Україну

За добу Росія завдала 5 ракетних та 105 авіаційних ударів по нашій країні, здійснила 91 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу Shahed. Усі їх збили сили ППО.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти:

  • Баранівка Сумської області;
  • Борова, Куп’янськ Харківської області;
  • Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області;
  • Спірне, Терни, Ямполівка, Торське, Лиман, Верхньокам’янське, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Диліївка, Нью-Йорк, Вовче, Калинове, Желанне, Веселе, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Комишівка, Карлівка, Богоявленка, Євгенівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області;
  • Роботине Запорізької області,
  • Кринки на Херсонщині.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Втрати ворога колосальні: успішні операції ЗСУ

Попри все, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам великих втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 3 пунктах управління противника. А підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління та 2 артилерійським засобам російських загарбників.

Наступне виокремлене експертне твердження може бути додане: “Упродовж останніх днів важкі бої продовжуються на декількох напрямках Донбасу. За добу відбулося 119 бойових зіткнень, з яких найінтенсивніші були на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Це свідчить про продовження агресивної політики Росії та регулярні спроби прориву наших оборонних ліній. Також варто зазначити активну диверсійну діяльність противника на Сіверському та Слобожанському напрямках, включаючи збільшення мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.”

Результати наших військових операцій

Убезпечення населених пунктів та наших військових позицій є пріоритетним завданням для Збройних Сил України. Упродовж минулої доби наші війська зуміли відбити 9 атак на Куп’янському напрямку, 7 атак на Лиманському напрямку, 27 атак на Бахмутському напрямку, 34 атаки на Авдіївському напрямку та 16 атак на Новопавлівському напрямку. Наші сили продовжують стримувати ворожу агресію та ефективно відбивають напади противника.

Масштаби ворожих обстрілів

Росія продовжує активно обстрілювати Україну. За минулу добу було завдано 5 ракетних та 105 авіаційних ударів, а також 91 обстріл з ракетно-артилерійських систем по позиціях наших військ та населених пунктах. Окрім того, було зафіксовано використання 13 безпілотних літальних апаратів типу Shahed, які були впізнані та збиті нашими силами протиповітряної оборони.

Поширеність обстрілів по регіонах

Ворожі обстріли охоплюють значну кількість населених пунктів. За минулу добу понад 110 населених пунктів були піддані артилерійському обстрілу. Це стосується регіонів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Упереджене ефективне дію окупаційних військ

Завдяки наполегливості та високій рівневі підготовки наших військових підрозділів, ми зазнаємо значних успіхів в скороченні живої сили та матеріально-технічних ресурсів противника. Протягом минулої доби, за допомогою авіації та ракетних військ було нанесено серйозні удари по районах зосередження противника. Крім того, було позначено успішні ураження пунктів управління та артилерійських засобів російських загарбників.

Висновок

Українські Збройні Сили продовжують боротися з російською агресією та ефективно відбивати напади противника. Наша армія веде активні оборонні операції на всіх напрямках, завдаючи значних втрат силам окупаційних військ. Не дивлячись на російську агресію та поширення обстрілів, наші воїни продовжують захищати Україну та її народ.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.