Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Росія могла захопити Урожайне, найважче на Покровському напрямку: карта бойових дій 14 липня
Карта Бойових Дій

Росія могла захопити Урожайне, найважче на Покровському напрямку: карта бойових дій 14 липня

Генштаб ЗСУ повідомив, що тільки протягом минулої доби відбулось 160 бойових зіткнень. Найбільше – на Покровському напрямку.

Дивіться також Ще 1320 окупантів і 212 одиниць техніки: втрати ворога на 14 липня

Що відомо про ситуацію на фронті

DeepState заявили, що ворог окупував Урожайне, просунувся біля Олександрополя, Новоселівки Першої, у Макіївці. Тривають бої у Залізному та Кліщіївці.

Росія тимчасово просунулась в Урожайному: дивіться на карті

Які втрати ворога

Українські військові протягом минулої доби ліквідували 1 320 одиниць особового складу. Окрім того, ЗСУ знищили:

  • 7 танків,
  • 32 бойові броньовані машини,
  • 46 артилерійських систем,
  • засіб ППО,
  • 39 безпілотників оперативно-тактичного рівня,
  • 77 автомобілів,
  • 10 одиниць спеціальної техніки.

Стан військових дій на сході України

За останню добу на сході України відбулося 160 бойових зіткнень, які суттєво підвищують напругу на фронті. Найбільше зіткнень було зафіксовано на Покровському напрямку. Урожайне, Олександропіль, Новоселівка Перша та Макіївка окупанти намагаються зайняти своїми військами на картах.

Курахівський напрямок також став місцем жарких боїв, де українські військові зуміли відбити 16 атак ворога біля Красногорівки, Костянтинівки, Карлівки та Побєди. На Времівському напрямку відбулося 18 штурмів українських позицій неподалік Урожайного, Водяного, Макарова, Великої Новосілки та Костянтинівки. Російські війська також спробували вибити українські позиції на Оріхівському та Придніпровському напрямках, але не змогли досягти успіху. На волинському та поліському напрямках українські війська поки що не виявили ознак формування наступальних угруповань ворога.

Особлива загроза залишається на кордоні з Чернігівською та Сумською областями, де Росія зберігає велику військову присутність. Донедавна ворожий обстріл населених пунктів був проведений з території Росії, існує загроза, що ця практика може продовжуватись. Російська сторона також продовжує нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України, що створює додаткову загрозу безпеці населення.

Втрати ворога

Українські військові успішно ліквідували 1 320 одиниць особового складу ворожих військ. Крім того, силами Збройних Сил України було знищено: 7 танків, 32 бойові броньовані машини, 46 артилерійських систем, засіб протиповітряної оборони, 39 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 77 автомобілів та 10 одиниць спеціальної техніки ворога.

З врахуванням активізації ворожих сил на фронті та зростаючої загрози, Україна має дещо змінити підхід до оборони. Можливим сценарієм може бути великомасштабна контрнаступна операція, спрямована на виходження ворога з окупованих територій та повне визволення України від агресорів. Однак, цей сценарій має свої ризики та потребує обережного планування та координації з союзниками. Важливо також забезпечити високу мотивацію військовослужбовців та надати їм всю необхідну підтримку та технічне забезпечення.

Збільшення бойової активності ворожих сил на сході України вказує на те, що конфлікт може набрати нових обертів. Наразі важливо зорієнтуватись на підвищення ефективності оборони та розглянути можливості для контрнаступу. У разі успішного втручання РФ в ситуацію на сході України може змінитись ситуація не тільки в Україні, але і в регіоні загалом.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.