Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Перевірено укриття в Вінниці для захисту під час повітряної тривоги
Повітряна Тривога Вінниця

Перевірено укриття в Вінниці для захисту під час повітряної тривоги

У Вінниці перевіряють укриття для цивільного захисту

Спеціалісти департаменту цивільного захисту у Вінниці провели перевірку захисних споруд на підприємствах та установах міста. Робочі групи та фахівці ДСНС оглянули приміщення, де знаходяться укриття, і виявили, що деякі з них не утримуються в належному стані. З цієї причини міська рада зобов’язала власників привести їх до ладу.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Запущено електронну мапу приміщень для укриття

Крім того, в місті запустили тестовий режим електронної мапи приміщень, де люди можуть сховатися під час повітряної тривоги.

«Вчора, 1 вересня, ми перевірили сховища цивільного захисту, які належать як приватним підприємствам, так і державним установам. Раніше ці сховища використовувались для укриття працівників підприємств, але тепер ми можемо їх використовувати для укриття населення. Ми зустрілися з керівниками підприємств, і міський голова Сергій Моргунов доручив їм якнайшвидше привести приміщення у належний санітарний та протипожежний стан, щоб забезпечити готовність до укриття населення», – зазначив директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов.

За результатами перевірки, було виявлено, що деякі сховища потребують облаштування. Однак, є такі, які вже готові до використання. Поступово на мапу будуть додаватись об’єкти, які будуть готові для укриття населення під час повітряної тривоги.

Під час перевірки фахівці звертали увагу на наявність світла, опалення, каналізації, водопостачання, вентиляції та засобів пожежогасіння. Також важливим елементом є наявність вказівника на вході та покажчиків в найближчому радіусі.

«У сховищах мають бути елементарні умови: електроенергія, водопостачання, санвузол, місця для сидіння, двері, що зачиняються, та відсутність сміття. Об’єкти, які знаходяться в житлових районах і не є частиною критичної інфраструктури, можуть використовуватись населенням. Ми домовилися з керівниками про те, що населення буде пускатися на територію цих сховищ під час тривоги. Робота по перевірці захисних споруд триватиме і надалі», – зазначив Олег Парфілов.

Відомості про захисні споруди у Вінниці

Згідно з Кодексом цивільного захисту, на території Вінниці є 74 сховища та два протирадіаційні укриття. З них 8 належать громаді, 5 – обласній комунальній власності, 22 – державній формі власності і 41 – приватним власникам.

«У Вінниці перевірили укриття, в яких можна сховатися під час повітряної тривоги»

Автор: Вінниця.info

Джерело: vinnitsa.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.