Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Пошкодження ліцею, пологового будинку та інших об’єктів під час масштабної повітряної тривоги в Україні: деталі за 20 хвилин
Повітряна Тривога Вінниця

Пошкодження ліцею, пологового будинку та інших об’єктів під час масштабної повітряної тривоги в Україні: деталі за 20 хвилин

Масштабна повітряна тривога в Україні: пошкоджені ліцей, пологовий і не тільки

Уранці 29 грудня 2023 року на Вінниччині розпочалася тривога, яка тривала до 9:29. Ворог атакував ракетами та шахедами, і вже відомі перші наслідки цих нападів. Жителі Вінниччини повідомляють, що чули, як ракети пролітали над їхніми оселями.

Спочатку Повітряні Сили повідомили про “Крилаті ракети у напрямку Вінниччини”, і станом на 9:09 тривога продовжувала діяти. Нажаль, вже відомо, що ця атака не обійшлась без жертв.

Згідно з попередніми даними, наслідки атаки терористів такі:
– У Запоріжжі станом на 9:00 є 10 постраждалих, двоє з них у важкому стані, а під завалами однієї з будівель залишаються люди.
– У Києві люди перебувають під завалами пошкодженого ракетою складського приміщення в Шевченківському районі, і триває пошуково-рятувальна операція.
– У Львові вибухова хвиля пошкодила житлові будинки, а також було понад 10 атак шахедами. Також сталося займання на об’єкті критичної інфраструктури у Львові, і в одному з ліцеїв спалахнула пожежа.
– У Дніпрі горить один з торговельних центрів, повідомляють про загиблих. Також пологовий будинок пошкоджений внаслідок ракетного удару, вибиті вікна в медичному закладі.
– У Одесі через втручання у будівлю школи є 7 постраждалих, серед них 1 дитина, і на жаль, одна людина загинула.
– У Харкові обстрілювали двома видами ракет – С-300 та Х-22, і наразі відомо про щонайменше 12 прильотів по місту.

Речник Повітряних сил повідомив, що “росія запускала все, окрім «Калібрів». Були і «кинджали», і балістика С-300, крилаті ракети, БПЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505”.

Станом на 10 ранку загалом було зафіксовано 12 загиблих та більше 75 поранених внаслідок ракетної атаки ворога, повідомило МВС. Противник випустив близько 110 ракет, але більшу частину з них збили.

Атаки спричинили пошкодження пологового будинку, навчальних закладів, торговельного центру, багатоповерхових будинків, приватних будинків, комерційного складу та паркувального майданчика. Ці напади сталися у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та інших містах України.

Заключно, редакція RIA/20 хвилин наголошує, що має проєкт “Героям Слава!”, в якому розповідає про неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіла далеко за межі України. Також вони пишуть про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни.

Висновок автора сайту: Україна зазнала масштабної повітряної тривоги, яка призвела до серйозних наслідків. Напади терористів спричинили значні пошкодження та людські жертви. Українські військові та волонтери продовжують боротися за свою країну і допомагати постраждалим.

Джерело: vn.20minut.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.