Як зробити хрусткий хмиз: рецепт і поради
Хрусткий хмиз – це смачна солодка випічка, яку можна приготувати з декількох простих інгредієнтів. Щоб ваш хмиз вийшов ідеальним, ми пропонуємо вам кілька корисних порад.
Рецепт хрусткого хмизу
Для приготування хрусткого хмизу вам знадобляться такі інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Яйця – 2 шт
- Горілка – 2 столові ложки
- Олія – для смаження
Щоб приготувати тісто для хмизу, змішайте борошно, яйця та горілку в мисці. Поступово додавайте воду і замішуйте тісто до однорідної консистенції. Розкочуйте тісто дуже тонко на поверхні, посипаній борошном.
Нагрійте олію в глибокій сковороді. Ріжте тонкі смужки з розкоченого тіста і обсмажуйте їх у гарячій олії до золотистого кольору. Викладайте готовий хмиз на кухонний рушник, щоб зняти надмірну олію.
Поради для ідеального хмизу
Щоб ваш хмиз був дійсно хрустким і смачним, ми рекомендуємо вам дотримуватися таких порад:
- Додайте горілку до тіста – це допоможе зробити його більш хрустким.
- Розкочуйте тісто дуже тонко – це дозволить отримати хрустку текстуру.
- Не перегрівайте олію – це допоможе уникнути зайвого жиру в готовому хмизі.
Заключні слова
Хрусткий хмиз – це прекрасна солодка випічка, яку можна приготувати всього з кількох інгредієнтів. Додайте горілку до тіста і розкочуйте його дуже тонко, щоб отримати ідеальний результат. Спробуйте наш рецепт і насолоджуйтесь смаком справжнього хмизу!
Цитата автора сайту: “Хмиз – солодка випічка, яка прекрасно підходить для будь-якої випадковості. Спробуйте його і ви не залишитеся байдужими!”
Джерело: tsn.ua