Готуємо літні салати з кабачків
Кабачки можна не тільки тушити, смажити чи закривати на зиму, а й робити з них різноманітні літні салати. Пропонуємо найсмачніші рецепти салатів зі свіжих кабачків.
Салат зі свіжих кабачків та огірків
Інгредієнти
- Кабачок – 1 шт
- Яйце – 1 шт
- Огірок – 1 шт
- Цибуля зелена – 2 ст. л
- Оливкова олія – 2 ст. л
- Сіль, перець – на смак
Приготування салату:
- Кабачки ріжемо на брусочки середнього розміру, солимо і залишаємо на 15 хвилин. Якщо кабачок великий, попередньо знімаємо шкірку. Зливаємо сік, що виділився з кабачків.
- Подібним чином подрібнюємо свіжі огірки.
- Яйце варимо протягом 10 хвилин з моменту закипання, чистимо та нарізаємо.
- Все перемішуємо, додаємо рубану зелень.
- Компоненти солимо і перчимо. Додаємо оливкову олію і ретельно все перемішуємо.
Салат зі свіжих кабачків по-корейськи
Інгредієнти
- Кабачок – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Цибулина – половинка
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – пів чайної ложки
- Цукор – 1,5 ч. л
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л
- Олія соняшникова – 2 ст. л
- Соєвий соус – 2 ч. л
- Перець чилі мелений – ½ ч. л
- Коріандр мелений – ½ ч. л
- Петрушка рубана – 2 ст. л
Приготування салату:
- Кабачок та очищену моркву подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.
- Додаємо цибулю, порізану півкільцями, цукор та сіль – перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин.
- Зливаємо рідину, посипаємо спеціями, рубаним часником і вливаємо соєвий соус.
- Вводимо розпечене соняшникову олію та оцет та швидко перемішуємо.
- Додаємо рубану петрушку, перемішуємо і ставимо для просочення в холодильну камеру на пів години.
Гострий салат з кабачків з часником
Інгредієнти
- Кабачки – 2 шт
- Часник – 2 зуб
- Паприка солодка мелена – 1 ст. л
- Кріп – 5 гілочок
- Борошно – 1,5 ст. л
- Перець чорний мелений – на смак
- Соєвий соус – на смак
- Масло рослинне – для смаження
Приготування:
- Молодий кабачок зі шкіркою нарізаємо півкільцями.
- Додаємо до овоча мелену паприку, мелений перець, борошно і перемішуємо.
- Обсмажуємо скибочки кабачка на розпеченій рослинній олії при частому помішуванні 3-5 хвилин.
- Гарячий кабачок викладаємо в салатник, додаємо пропущений через прес часник, рубаний кроп, поливаємо соєвим соусом. За бажанням доповнюємо кунжутом.
Салат із сирих кабачків і помідорів
Інгредієнти
- Кабачок – 150 г
- Яйця варені – 2 шт
- Помідори – 2 шт
- Цибулина – половинка
- Петрушка – 3 гілочки
- Цибуля зелена – 3 пера
- Оцет винний – 2 ст. л
- Цукор – 1 ст. л
- Вода – 150 мл
- Сіль, перець чорний мелений, майонез – на смак
Приготування:
- Ріжемо кабачок, солимо. Через 15 хвилин віджимаємо рідину.
- Цибулю ріжемо на півкільця та маринуємо – заливаємо водою та оцтом, додаємо петрушку та цукор, ставимо в холодильну камеру.
- Після маринування, зливаємо рідину з цибулі та додаємо до кабачків.
- Додаємо порізаний помідор, порізані яйця, солимо і перчимо.
- Присмачуємо майонезом, перемішуємо, прикрашаємо зеленню.
Висновок
Літні салати з кабачків – це смачна і здорова альтернатива традиційним салатам. Вони легкі у приготуванні і мають багато корисних властивостей. Спробуйте приготувати один з цих салатів і насолоджуйтесь свіжими смаками літа!
Цитата автора сайту:
“Літні салати з кабачків – це ідеальний спосіб насолодитися смаком літа і отримати користь для організму. Вони свіжі, соковиті і дуже смачні. Спробуйте рецепти зі свіжих кабачків і порадуйте своїх близьких смачними стравами!”
Джерело: tsn.ua