Бабагануш: традиційна закуска східної кухні
Бабагануш – смачна закуска з баклажанів
Бабагануш – це традиційна закуска східної кухні, яка приготовляється з баклажанів. Ця страва є паштетом з баклажанів, до якого додають пасту тахіні, часник, паприку, лимонний сік, оливкову олію та зелень. Бабагануш подається охолодженим зі свіжим лавашем, коржами піта або крекерами.
Інгредієнти
- Баклажани вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наколіть зубочисткою по всій поверхні, змастіть оливковою олією і викладіть на деко.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 220 градусів 25-30 хвилин (добре, якщо баклажани місцями підгорять). Накрийте баклажани фольгою і залиште до остигання. Потім ложкою виберіть їхню м’якоть у миску.
- Зелень подрібніть.
- До баклажанів додайте часник, видавлений через прес, пасту тахіні, паприку, лимонний сік, оливкову олію, перець чорний мелений і сіль. Подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності. Викладіть бабагануш на блюдо і посипте зеленню.
Поради:
- Зелень використовуйте на свій смак.
- Оливкову олію можна замінити на соняшникову.
Заключні слова
Бабагануш – це смачна та ароматна закуска, яка стане чудовим доповненням до вашого столу. Спробуйте цю страву з баклажанів і насолоджуйтесь її неповторним смаком!
Джерело: tsn.ua