Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Рецепт грузинського соусу Ткемалі
Рецепти

Рецепт грузинського соусу Ткемалі

Ткемалі: простий і цікавий соус, який можна приготувати за годину

На сторінці “Буде смачно разом” в TikTok показали, як швидко приготувати грузинський соус зі слив – ткемалі, який можна закрити у банки на зиму.

Інгредієнти:

– Сливи – 1 кг
– Цукор – 100 г
– Сіль – 1 ст.л
– Часник – 5 зубчиків
– Перець гіркий (маленький) – 1 шт.
– Хмелі-сунелі – 1 ст.л
– М’ята
– Петрушка
– Базилік
– Оцет – 1 ст.л
– Вода – 40 мл

Приготування:

1. Вимийте сливи, вийміть кісточки і покладіть у каструлю.
2. Додайте в каструлю зі сливами воду, цукор, сіль і поставте на вогонь.
3. Варіть близько 20 хвилин, періодично помішуючи, до повного розварювання слив.
4. Додайте до соусу часник, гіркий перець, хмелі-сунелі, зелень і все перемішайте.
5. Поверніть каструлю з ткемалі на плиту, доведіть до кипіння на середньому вогні та варіть 20 хвилин, помішуючи.
6. Переблендеріть соус, щоб маса стала однорідною.
7. Додайте 1 ст.л оцту і прокип’ятіть на середньому вогні ще 10 хвилин.
8. Розлейте соус в простерилізовані банки та зачекайте, поки вони охолонуть.
9. Поставте соус в прохолодне місце для зберігання.

Порада: Якщо соус стає густішим, зменшіть вогонь.

Смачного!

“Ткемалі – це один з найпростіших і найцікавіших соусів, які можна приготувати максимум за годину. Приготуйте ткемалі за моїм рецептом і ви не пошкодуєте. Вам знадобиться сливи – 1 кг, цукор – 100 г, сіль – 1 ст.л, часник – 5 зубчиків, перець гіркий – 1 шт (маленький), хмелі-сунелі – 1 ст.л, м’ята, петрушка, базилік – 50 г, оцет – 1 ст.л, вода – 40 мл. Приготування: Сливи вимийте і вийміть кісточки. В каструлю зі сливами налійте воду, цукор, сіль і поставте каструлю на вогонь. Варіть близько 20 хвилин, періодично помішуючи. Варіть до повного розварювання слив. Додайте до соусу часник, гіркий перець, хмелі-сунелі, зелень. Перемішайте. Поверніть каструлю з ткемалі на плиту, доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть 20 хвилин, періодично помішуючи. Перетріть сливи блендером, щоб маса стала однорідною. До соусу зі сливами додайте 1 ст.л оцту і прокип’ятіть на середньому вогні ще 10 хвилин. Розлейте його в простерилізовані банки. Дайте банкам охолонути, потім приберіть соус на зберігання в прохолодне місце. Смачного! Щойно соус стане густішати, то почне “стріляти”, тому потрібно бути акуратними і зменшити вогонь.” – Буде смачно разом.

Соус можна подавати до риби, м’яса та птиці.

Читайте також: [назва статті]

Висновок автора сайту: Ткемалі – це простий і цікавий соус, який можна приготувати за годину. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком ткемалі.

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.