Крудо: незвичайна закуска, яка зачарує ваших гостей
Крудо – це одна з тих закусок, яка точно здивує гостей. Сира риба, полита оливковою олією, присипана морською сіллю, цитрусовими і травами, не залишиться непоміченою на столі.
Крудо готується з сирої риби або молюсків, приправлених і заправлених зазвичай оливковою олією і цитрусовими, а іноді й оцтом. До свіжої, якісної сирої риби та заправки ви можете додати все, що забажаєте – від свіжих трав і тонко нарізаних овочів або чилі до каперсів, спецій чи мікрозелені.
Як приготувати крудо
- Заморозьте рибу на 20-30 хвилин, щоб її було легше нарізати.
- Приготуйте заправку крудо. Натріть лимон на цедру. Змішайте оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець у мисці. Відкладіть вбік.
- Наріжте рибу дуже тонкими скибочками.
- Викладіть половину збитої заправки крудо на тарілку, зверху покладіть рибу – рядочком, колом або як вам подобається.
- Покладіть овочі, зелень, чилі та будь-які добавки, які хочете використовувати, потім полийте рибу заправкою крудо, яка залишилася. Прикрасьте цедрою і пластівцями чилі.
- Покладіть до холодильника. Закуску найкраще подавати холодною.
Поради для приготування крудо
Як заправку візьміть тонко нарізаний свіжий чилі, свіжі трави (базилик, кінза, кріп, італійська петрушка, естрагон, м’ята, мікрозелень), огірок, редиску, цибулю, каперси, підсмажені кедрові горіхи, руколу.
Висновок
Крудо – це незвичайна закуска, яка точно здивує вашу компанію. Спробуйте приготувати цю смачну страву зі свіжої риби та різноманітних заправок, і ви не пошкодуєте!
Джерело: tsn.ua