Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Рецепт оригінального салату з баклажанами в тайському стилі
Рецепти

Рецепт оригінального салату з баклажанами в тайському стилі

Тайський салат з баклажанів: суміш смаків, що робить його незвичайним

Тайський салат з баклажанів – це чудова суміш пікантного, гострого, кислого та солодкого, що робить його цікавим і незвичайним.

Цей тайський салат з баклажанів доволі простий у приготуванні – просто запечіть кілька смужок баклажанів у духовці протягом 15–20 хвилин, потім змішайте суміш тайського червоного перцю, цибулі шалот, часнику, соку лайма та кінзи, зеленої цибулі, підсмаженого арахісу і трохи цукру.

Інгредієнти

баклажани
4 шт.
кінза (подрібнена)
1 пучок
зелена цибуля (подрібнена)
кілька пір’їв
арахіс
1/2 скл.
цибуля-шалот
1 шт.
перець гострий
1 шт.
часнику (зубок)
1 шт.
цукор
1 ч. л.
лайм (сік)
2 шт.
олія оливкова
сіль
перець
  1. Розріжте баклажани уздовж навпіл, потім кожну половину наріжте на довгі смужки. Натріть їх з усіх боків оливковою олією, потім щедро приправте сіллю і перцем. Покладіть смужки баклажанів на деко та запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці протягом 15–20 хвилин, поки вони не підрум’яняться і не стануть м’якими. Тим часом підсмажте арахіс на сухій сковороді на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він не підрум’яниться.
  2. Розріжте цибулю шалот уздовж навпіл, потім наріжте її впоперек на тонкі півмісяці. Покладіть цибулю до невеликої миски, потім додайте чилі, кінзу, зелену цибулю, сік лайма, часник, цукор. Збийте все до однорідної маси. Скуштуйте та відрегулюйте смак страви сіллю і перцем.
  3. Коли баклажани достатньо охолонуть, щоб їх можна було тримати в руках, наріжте їх на дві або на три частини. Покладіть на блюдо та збризкайте або обваляйте баклажани в заправці. Посипте зверху арахісом.

Заключні думки

Тайський салат з баклажанів – це незвичайна страва, яка поєднує пікантні, гострі, кислі та солодкі смаки. Його приготування просте, а результат вражає своєю смаковою гармонією. Спробуйте цей салат і насолоджуйтесь його унікальним смаком!

Цитата автора сайту: “Тайський салат з баклажанів – смакова гармонія, що зачаровує своєю незвичністю”.

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.