Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Рецепт приготування традиційної грецької мусаки
Рецепти

Рецепт приготування традиційної грецької мусаки

Приготуйте смачну та поживну страву для будь-якої події, особливо для теплих сімейних зустрічей. Фудблогерка EatLikeGreekWithJulie поділилася рецептом однієї з найулюбленіших страв її родини, яку вона готує, коли родичі збираються разом за великим столом.

Інгредієнти:
– 2 великих баклажани
– 6-7 картоплини
– 1 кг фаршу яловичого
– 3 великі цибулі
– 4-5 зубчиків часнику
– 1 пучок петрушки
– 1/2 склянки вина
– 1 ст.л томатної пасти
– 1 склянка томатного соусу
– 2 лаврових листки
– 2 палички кориці
– мускатний горіх, сіль, перець, спеції за смаком
– 2 ст.л яловичого бульйону
– 2 склянки води
– 2 шматочки вершкового масла
– 1 склянка борошна
– 1,5-2 л молока
– 2 жовтки
– твердий сир

Приготування:
1. Наріжте баклажани та картоплю тонкими шматочками та обсмажте на грилі чи пательні, можна запекти.
2. У велику пательню додайте оливкову олію й обсмажте яловичину, поки вона не підрум’яниться, потім додайте цибулю та часник і пасеруйте до готовності.
3. Додайте вино, томатну пасту та томатний соус і все перемішайте.
4. Додайте воду і спеції, приправи. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні, поки вода не випарується і ви не отримаєте однорідний м’ясний соус.
5. Водночас у велику каструлю додайте 2 шматочки вершкового масла і дайте йому розтанути.
6. Додайте 1 склянку борошна та перемішайте, щоб з’єднати інгредієнти.
7. Потім повільно додайте молоко та постійно перемішуйте на середньому вогні, поки не отримаєте однорідний крем.
8. Додайте сіль, перець, мускатний горіх і 2 жовтки, постійно помішуючи.
9. У каструлю додайте тонкий шар бешамелю, потім 1 шар картоплі, крапніть трохи оливкової олії (за бажанням) і посипте тертим сиром.
10. Додайте шар баклажанів, збризніть трохи оливкової олії та посипте сиром.
11. Повторюйте все, поки не закінчите з усіма баклажанами та картоплею.
12. Додайте м’ясний соус зверху баклажанів і бешамель, посипте сиром.
13. Розігрійте духовку до 200°C і запікайте до золотисто-коричневого кольору.
14. Потім дайте страві “відпочити” 1 годину, наріжте та насолоджуйтеся.

Смачного!

“Приготуйте цю страву вже наступними вихідними, зібравши всю родину, та відчуйте смак Греції.” – EatLikeGreekWithJulie.

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.