Рецепт крафінів, які стануть прикрасою великоднього столу
Великодня випічка є однією з найсмачніших. Серед неї можна знайти паски з різноманітними смаками, а також таку випічку, як крафіни.
Крафіни були вперше створені в Австралії у 2013 році і з того часу набули великої популярності по всьому світу. Ця оригінальна випічка підходить для будь-якого свята, а на Великдень може бути як самостійною паскою-крафіном, так і доповненням до неї.
Рецепт крафінів до Великодня
Інгредієнти
- Молоко – 220 мл
- Борошно – 700 г
- Яйце – 2 шт.
- Яєчні жовтки – 4 шт.
- Цукор – 80 г
- Ванільний цукор – 15 г
- Масло – 100 г для змащування, 80 г в тісто
- Дріжджі – 40 г
- Сіль – 1 ч. л
- Родзинки – 100 г
Приготування крафінів
- Розмішайте молоко, дріжджі і цукор. Залиште на 15 хвилин.
- Збийте міксером яйця та жовтки.
- В борошно влийте суміш дріжджів, молока і цукру, додайте збиті яйця і розтоплене масло.
- Замісіть тісто так, щоб воно не прилипало до рук. При потребі додайте ще борошна.
- Поставте в тепле місце на 1 годину.
- Розділіть тісто на три частини і зробіть крафіни.
Як це зробити? Тонко розкачайте кожну частину, змастіть маслом і викладіть родзинки. Згорніть в рулет, розріжте вздовж. Скрутіть кінці равликом у вигляді башти.
- Викладіть у форми і дайте постояти до 1 години. З цієї кількості інгредієнтів може вийти 3-4 крафіни, залежно від розміру.
- Випікайте при температурі 180 градусів 10 хвилин, зменшіть температуру до 170 градусів і випікайте ще 30 хвилин.
Висновок автора сайту:
Крафіни – це смачна та оригінальна випічка, яка стане чудовою прикрасою великоднього столу. Спробуйте приготувати цей десерт до свята і порадуйте своїх близьких.
Цитата автора сайту:
“Крафіни – це смачна та оригінальна випічка, яка додасть святкового настрою до вашого великоднього столу.”
Джерело: tsn.ua