Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Рецепт смажених баклажанів: смаковані як гриби та м’ясо
Рецепти

Рецепт смажених баклажанів: смаковані як гриби та м’ясо

Як приготувати смажені баклажани

Баклажан відомий не лише завдяки своєму цікавому смаку, а й багатьма корисними властивостями. Завдяки наявності великої кількості вітамінів та мінералів баклажани сприяють зміцненню серцево-судинної системи, покращенню обміну речовин та роботи шлунково-кишкового тракту.

Страви з баклажанів готують у багатьох кухнях світу. Вони можуть бути гострими, пряними, кисло-солодкими або мати ніжний смак. Закуски із баклажанів підходять як для повсякденного меню, так і для святкового столу, їх можна подавати холодними або гарячими, як самостійну страву або як гарнір. 

Розповідаємо, як дуже смачно посмажити баклажани

Інгредієнти:

  • Баклажани – 800 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Сметана 20% — 2 ст.л
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Куркума —  пів чайної ложки
  • Петрушка — кілька гілочок
  • Сіль —  пів чайної ложки 

Приготування баклажанної закуски

  • Очищаємо баклажани, нарізаємо їх великими кубиками. Солимо баклажани у глибокій місткості, залишаємо на 15 хвилин.
  • Відтискаємо баклажани від вологи, просушуємо паперовим рушником, додаємо збите яйце та залишаємо на 10 хвилин.
  • В олії обсмажуємо баклажани на середньому вогні до золотистого кольору, потім всипаємо куркуму та улюблені приправи.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо в олії, додаємо сіль і цукор. Додаємо до баклажанів цибулю, перемішуємо.
  • Викладаємо до баклажанів сметану і під кришкою на повільному вогні тушимо 3-5  хвилини.
  • Шинкуємо петрушку, пропускаємо до неї зубчики часнику через прес і суміш додаємо в баклажани. 
  • Вимикаємо плиту і під кришкою даємо баклажанам просочитися часником та зеленню.

Висновок:

Смажені баклажани – це смачна та корисна страва, яку можна готувати як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Вони мають багато вітамінів та мінералів, які корисні для здоров’я. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком баклажанів!

“Смажені баклажани – смакова насолода для всієї родини!”

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.