Рецепт соковитих та смачних млинців із м’ясом для святкового столу
На кулінарній сторінці 1 Enfes Lezzet з’явилося відео з оригінальним рецептом звичайних млинців. Цей рецепт трохи відрізняється від звичайних, але вартий уваги, оскільки його смак не залишить вас байдужим.
Інгредієнти для начинки:
Куряча грудка – 500 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Червоний болгарський перець – 1 шт.
Зелений болгарський перець – 1 шт.
Помідор – 2 шт.
Томатна паста – 1 ст.л
Червоний перець – 1 ч.л
Чорний перець – 1 ч.л
Орегано
Сіль
Гаряча вода – 1 склянка
Інгредієнти для тіста:
Молоко – 1 склянка
Вода – 1 склянка
Яйця – 2 шт.
Олія – 2-3 ст. л.
Борошно – 1,5 склянки
Сіль
Інгредієнти соусу бешамель:
Вершкове масло – 1 ст. л.
Олія – 3-4 ст. л.
Борошно – 2 ст. л.
Молоко – 2 склянки
Сіль
Чорний перець
Сир чедер
Приготування:
- Нарізати курку кубиками та пасерувати на розпеченій пательні до зміни кольору, близько 5-6 хвилин;
- Додати олію, перець, дрібно нарізану цибулю та часник і продовжити смаження. Додати спеції, помідори та томатну пасту;
- Варити, поки помідори не пустять сік і додати гарячу воду;
- Тушкувати під закритою кришкою, поки вода не випарується;
- Збити всі інгредієнти для тіста в миску. Тісто повинно мати середню густоту;
- Розігріти млинницю чи звичайну пательню, налити 1-2 краплі олії та змастити її серветкою;
- Налити ополоником тісто і рівномірно розподілити по пательні;
- Підсмажити млинець з обох боків;
- Млинці не повинні бути дуже товстими;
- Для приготування соусу бешамель розтопити масло й олію;
- Додати борошно і все обсмажити;
- Додати молоко, постійно помішуючи, поки воно не загусне;
- Додати сіль і чорний перець;
- Викласти млинці на тарілку, в середину покласти 1 ст. л. соусу бешамель і 2-3 ст. л. курячої начинки;
- Завернути млинець, ніби у пучок, і викласти у форму для випікання;
- Полити соусом бешамель і додати сир чедер;
- Випікати в духовці при 180 °C до рум’яності.
Поради:
- Якщо соус зробити останнім, він не застигне;
- М’ясо курки можна замінити на інше за вашим смаком.
Заключні слова автора:
“Скуштувавши млинці за цим рецептом, ви вже ніколи не скажете, що не любите їх.”
Рецепт взято з сайту 1 Enfes Lezzet
Джерело: tsn.ua