Яскрава закуска з баклажанів і болгарського перцю
Для приготування смачної та корисної закуски з баклажанів та болгарського перцю вам знадобиться овочі з товстими стінками. Ця страва може зберігатися в холодильнику до двох тижнів і чудово підійде до шашлику, риби або курки.
Інгредієнти
- Помийте та обсушіть баклажани і болгарський перець.
- Розріжте перець на половинки, видаліть плодоніжку та насіння. З баклажанів зніміть шкірку смужками і наріжте кружальцями шириною 7-8 мм.
- На деко, застелене пергаментним папером, викладіть перець зрізом вниз і баклажани. Змастіть овочі олією.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 12-15 хвилин. Потім складіть болгарський перець до каструлі, накрийте кришкою та залиште на 15 хвилин. Потім очистіть від шкірки.
- Наріжте баклажани і перець смужками і викладіть до скляного контейнера.
- Для маринаду з’єднайте часник, видавлений через прес, яблучний оцет, цукор, сіль і дрібно нарізану зелень. Перемішайте та залийте овочі. Покладіть контейнер до холодильника щонайменше на дві години.
Поради:
- Рекомендується залишити закуску в холодильнику на 12 годин.
- Використовуйте зелень за своїм смаком.
Заключні слова автора
Ця яскрава закуска з баклажанів і болгарського перцю стане чудовим доповненням до вашого столу. Вона проста у приготуванні і має багато корисних властивостей. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком!
Джерело: tsn.ua