Show-News

Останні новини Шоу-Бізнесу України

Використання часникових стрілок: рецепт смачної, корисної та швидкої літньої страви
Рецепти

Використання часникових стрілок: рецепт смачної, корисної та швидкої літньої страви

Використання часникових стрілок в кулінарії

Багато людей просто викидають часникові стрілки, не знаючи, що вони можуть бути корисним інгредієнтом для приготування смачних та легких страв, які сподобаються всій родині.

Часникові стрілки – це нерозкриті бутони квітів часнику. Городники зрізають їх, щоб покращити урожайність цибулини. Ці стрілки є їстівними, мають особливий смак та високу поживну цінність.

Інгредієнти

  • Часникові стрілки – 150 г
  • Яйця – 3 шт
  • Твердий сир – 80 г
  • Помідори – 1-2 шт
  • Солодкий перець – 1 шт
  • Олія – 1-3 ст. ложки
  • Сіль, чорний мелений перець, кріп – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Промийте часникові стрілки у воді, обріжіть насіннєві коробочки та обсушіть. Потім наріжте на смужки довжиною 4-5 см.
  2. Промийте помідори та перець. Розріжте перець, очистіть від насіння і наріжте тонкою соломкою. З помідорів зніміть шкірку і наріжте кубиками.
  3. Промийте кріп і дрібно порубайте ножем. Натріть твердий сир на терці.
  4. Розбийте у невелику миску яйця, додайте сіль та перець, дрібно нарізаний кріп і натертий сир.
  5. Розігрійте олію на сковороді, викладіть часникові стрілки і обсмажте на середньому вогні 2-3 хвилини. Потім додайте помідори і перець, посоліть. Зменшіть вогонь до мінімального, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 5 хвилин.
  6. Вилейте у сковороду підготовлену яєчну суміш, накрийте знову кришкою і смажте на слабкому вогні 5-7 хвилин. Потім вимкніть плиту і дайте настоятися ще 1 хвилину.

Такий оригінальний сніданок точно сподобається вашим рідним. Він не тільки смачний, а й дуже поживний, оскільки часникові стрілки містять велику кількість вітаміну С, а також вітаміни А, В1, В2, Е, РР.

Заключні слова

Не викидайте часникові стрілки – вони можуть стати чудовим інгредієнтом для вашого наступного сніданку. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком та користю цієї страви для всієї родини.

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Головний редактор сайту Новини Шоу-Бізнесу України – це висококваліфікований професіонал у сфері журналістики та медіа. Вона має багаторічний досвід у редакційний та керівницьких посадах в провідних медіа компаніях України. Вона володіє глибоким розумінням світу розваг та шоу-бізнесу, що дозволяє їй керувати нашою редакцією та створювати якісний та актуальний контент.