Баклажани з фаршем, запечені в духовці: смачна страва для всієї родини
Баклажани з фаршем, запечені в духовці, є чудовою стравою, яка підійде для всієї родини. Фарш гармонійно поєднується з баклажанами та помідорами, а сирна рум’яна скоринка робить запіканку дуже апетитною. Овочі слід викладати шарами та запікати у духовці.
Інгредієнти
- 2 шт. баклажани
- 500 г фаршу курячого
- 200 г твердого сиру
- 1 шт. цибулі ріпчастої
- 8 шт. помідорів
- перець чорний мелений
- сіль
- зелень
- Наріжте баклажани на кружальця завтовшки близько одного сантиметра. Посоліть і залиште на 20 хвилин, потім промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.
- У фарш додайте дрібно нарізану цибулю, перець чорний мелений, сіль і перемішайте.
- Натріть твердий сир на велику тертку.
- Помидори помийте і наріжте кружальцями.
- У форму для запікання першим шаром викладіть баклажани, потім фарш. Наступний шар – помідори. Повторіть шари у такій послідовності. Верхнім шаром мають бути помідори.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів протягом 40-45 хвилин, потім посипте сиром і відправте в духовку ще на п’ять хвилин. Готові запечені баклажани посипте зеленню.
Поради:
- Фарш можна використовувати будь-який.
Заключні слова
Баклажани з фаршем, запечені в духовці, – це смачна страва, яка підійде для всієї родини. Використовуйте цей рецепт, щоб порадувати близьких смачним обідом або вечерею.
Джерело: tsn.ua