Зелений борщ: смачна та корисна страва української кухні
Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним.
Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень.
Інгредієнти
- ребра свинячі – 500 г
- картопля – 3 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- щавель свіжий – 150 г
- яйце – 4 шт.
- вода – 2,5 л
- олія – 2 ст. л.
- сіль
- зелень (кріп, петрушка)
Приготування:
- Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.
- Варіть м’ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м’ясо.
- Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
- Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.
- До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.
- На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м’якості.
- Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.
- До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.
Поради:
- Подавайте зелений борщ зі сметаною.
Заключні слова автора
Зелений борщ – це чудова страва, яка поєднує в собі корисність та смак. Варто спробувати цей традиційний український рецепт і насолодитися його неповторним смаком. Приготуйте зелений борщ зі щавлем і насолоджуйтесь свіжістю весни на вашому столі!
Джерело: tsn.ua